Trots att Nasdaq köpt upp OMX är Stockholm företagets tekniska huvudkontor. Därför har ett kreativt team bestående av fyra svenskar utvecklat deras börsapp, både till Iphone och Ipad. Sammi Khayer håller i rodret och övriga medlemmar i gruppen är Stefan Sik, Tony Tisell och Igor Stevstedt.

Skillnaden mellan Iphone-och Ipad-appen är storleken – både på in- och utsidan. Eftersom skärmen är större och kärnan snabbare går det att presentera mer information på ett tilltalande sätt.

– Vi vågar ta i mer när plattformen är så snabb. Sedan skiljer sig användandet. Med en Iphone vill du ha en snabb uppdatering. På Ipaden lägger du mer tid och då har vi som utvecklare mer möjligheter, säger Sammi Khayer.

Att den nya plattformen lämpar sig bättre för en större mängd information märks i de nya funktionerna. Även de existerande delarna, med kursinformation i realtid och lokala valutor, har uppgraderats och blivit fräschare.

Graferna kan få tekniska indikatorer och användare är inte längre begränsade till en aktiebevakningslista. Dessutom kan man se video i hd-kvalitet från Stocktwits, ett socialt nätverk för investerare, uppbyggt runt Twitter. Där ska användarna kunna följa relevanta diskussioner rörande aktiemarknaden.

 
Detta är en artikel från Computer Sweden, Sveriges största nyhetstidning inom it - där teknik möter affärer.

computersweden.se Twitter Facebook Nyhetsbrev