I början av april inledde Yreg, som tar fram hemsidor åt företag, fackliga förhandlingar om uppsägningar. Nu står det klart att 38 av företagets totalt 120 anställda tvingas sluta. De berörda arbetar främst inom produktion, enligt Yregs informationsansvarige Stefan Röjland.

Lågkonjunkturen anges som ett skäl till neddragningarna, enligt ett pressmeddelande från företaget. Yreg har tidigare lagt ner säljkontor i Helsingfors, Stockholm, Oslo och Göteborg, och tvingas nu att anpassa produktionen till den minskade försäljningen.

”De neddragningar som görs skall återskapa balansen mellan försäljning och produktion och kommer inte att påverka varken verksamheten eller kunderna”, skriver företaget i pressmeddelandet.

Ett annat skäl till att företaget gått dåligt sägs vara publicitet i bloggar och media.

”Vi har inte alltid blivit objektivt behandlade av internets växande skara av diverse bloggare och amatörer som kallar sig journalister, som får större utrymme än någonsin att sprida en snedvriden bild av sanningen.”, står i pressmeddelandet.

De fackliga förhandlingarna blev klara den 15 april. Yreg valde att betala en straffavgift, istället för att följa varselreglerna, eftersom det blir billigare för företaget, skriver Borås Tidning.

Fakta

Yreg, som säljer hemsidor till framför allt småföretagare, har gjort sig känt för oseriösa säljmetoder. Många kunder har känt sig lurade efter vad som under insäljningen över telefon verkade vara en gratis hemsida sedan visar sig kosta stora summor i slutändan.