Google slår larm efter uppgifter om att allt fler hackare börjat ta sig in hos användare till Gmail och utnyttjat kontona för att skicka spam.

Problemet avslöjades för en vecka sedan och har sedan dess blivit allt mer utbrett.

En talesman för Google uppger i en kommentar till IDG News att Gmail-teamet ser allvarligt på problemet och undersöker de uppgifter som har framkommit på olika användarforum.

Gmail är ofta föremål för nätfiske eller försök att få kontroll över användarnas datorer. Men hittills har det varit ovanligt att konton hackas och kapas för att skicka spam, framför allt när det gäller e-posttjänstens mobila gränssnitt.

Hackare har i flera fall skickat spam via de gränssnitt i Gmail som ger mobilanvändare åtkomst till e-post. När användare upptäckte konstigheter i sitt mobilkonto började de rikta frågor till Google om det finns buggar i programmet som gör det möjligt att skicka spam.

Google förnekar buggar i Gmail och hänvisar till egna analyser som inte visar på problem när det gäller det mobila gränssnittet.

Företaget uppger ändå att det är enklare för en hackare att utnyttja det mobila gränssnittet än webben för att skicka spam.

Google råder alla användare som misstänker att de har fått sina konton kapade att ändra sina lösenord och följa råden på den här adressen.