I måndags meddelade McAfee att privatkunder som drabbats av den felaktiga uppdateringen som släpptes i förra veckan. Först antydde företaget dock att företagskunder inte kommer att kompenseras för eventuella förluster som problemet orsakat.

Igår gick McAfee ut med ett meddelande där företaget uppger att man kommer att erbjuda företag kompensation på individuell basis. Företag som hävdar att de drabbats av förluster uppmanas kontakta McAfee och en lösning kommer att erbjudas från fall till fall.

Kompensationen kommer bland annat att bestå av ett års gratis uppdateringar av McAfees säkerhetsprodukter.

– McAfee tillsammans med våra samarbetspartners kommer att erbjuda våra kunder ersättning i vad som kan komma att bli en kombination av tjänster, support och produkter beroende på varje enskild kund, skriver McAfee på företagets webbplats.

McAfee meddelar att företaget kommer att kontakta alla företagskunder med detaljer kring hur kompensationen kommer att gå till. De företag som drabbats av problemet men inte blivit kontaktade uppmanas kontakta McAfees tekniska support.

McAfee är inte det första säkerhetsföretaget som släppt en felaktig uppdatering. År 2005 tvingades säkerhetsföretaget Trend Micro spendera över åtta miljoner dollar på att kompensera företaget kunder efter ett liknande fiasko.

IDG News