1. Bengt-Gunnar Magnusson
Utvecklade AXE-systemet på 70-talet. Med var också Ivar Jacobson, som mest är känd som systemutvecklingsgurun som satte objektorientering på kartan.

2. Åke Lindqvist och Östen Mäkitalo
Utvecklade mobiltelefonisystemen gsm och nmt. Östen Mäkitalo var Telias tekniska chef och har spelat en central roll för mobilteleutvecklingen. Han hade förmågan att formulera kraven på öppna standarder och tekniska lösningar som pressade mobilteleföretagen att anstränga sig till sitt yttersta. Åke Lundqvist var en drivande kraft bakom Ericssons inriktning på mobiltelefoni.

3. Håkan Lans
Har patent på Hi-pad, Self Organising Time Division Multiple Access, STDMA, datalink som är ett navigeringssystem för sjö- och luftfarten, fotoplotter för att rita kretskort på litografisk film och grundläggande patent för färggrafik i datorer. Har varit forskare vid Stockholms universitet och FOA under tio år. Därefter uppdragsfinaniserad forskning. Håkan Lans har bland annat tagit hem Polhemspriset, KTHs stora pris och IVAs guldmedalj.

4. Christer Fåhraeus
Utvecklade C-pen för textinläsning, Anotokonceptet med penna och specialpapper, fingeravtrycksläsning, övervakningssystem, automatisk bildanalys. Studerade fysik och matematik vid Lunds Universitet. Efter närmare 200 poäng övergick han till medicinstudier som han lämnade strax före en planerad doktorsexamen i neurofysiologi.

5. Johan Ullman
Läkare och uppfinnare. Har bland annat utvecklat av- och på-knapp för Ericssons mobiltelefoner som stänger av när man håller den intryckt ett par sekunder, headset med mikrofon i sladden för mobiltelefoner, delat tangentbord samt ett antal andra uppfinningar som kombinerar medicin eller ergonomi med teknik, exempelvis ergonomiska stolar och säten eller en penna som ska ersätta musen.