Hur känns det?
– Det känns såklart helt fantastiskt. Det är ett bevis för att Jaycut kunnat bygga något som vi tjänar pengar på och att vi är på väg i rätt riktning.

Tjänar ni pengar på er videoredigeringstjänst?
– Ja, förra året omsatte vi 2,2 miljoner kronor. Vår affärsidé är att vi hyr ut tekniken till olika sajter, till exempel videovisningssajter, och vårt mål är att bli världens bästa program. Så vi sysslar för fullt med utveckling.

Du och dina kompisar träffades på KTH när ni drog i gång Jaycut. Är du kvar på KTH eller är du entreprenör på heltid?
– Jag slutade där när bolaget grundades 2007. Då var jag 20 år och hade hunnit med två år på industriell ekonomi. Men som jag sa till min mamma – jag kunde inte låta skolan stå i vägen för min utbildning. Det var "all in" som gällde.

Har du alltid haft den här drivkraften?
– Ja, ganska mycket. Jag har alltid gillat att bygga och skapa saker, men det var nog först på högstadiet som jag började tänka mig att jag skulle bygga bolag. Nu kan jag inte tänka mig något annat.

Har du andra projekt på gång vid sidan av Jaycut?
– Nej, jag försöker gå med skygglappar. Jag har en del icke-kommersiella projekt vid sidan av och stöder u-landsentreprenörer.

Vad ska du använda prisssumman på 25 000 kronor till?
– En del ska jag spara till eventuella framtida projekt. Det behövs alltid pengar i början. En del ska jag lägga på u-landsentreprenörerna. Det finns en sida som heter kiva.org där vi i väst kan stötta med sådant som att exempelvis köpa in tyg till någon entreprenör där. Det är ett initiativ som jag gärna stöder.

Fakta

Priset till Årets unga entreprenör i Stockholm 2010 delades ut under onsdagen av Founders Alliance och Stockholms stad. Vinnaren får 25 000 kronor och och nätverksmentorskap i Founders Alliance under ett år. Bakom priset står Stockholm Business Region och Founders Alliance.