”Du är väldigt snygg, vilket jag är säker på gett dig en massa fördelar och gjort att du haft det alldeles för lätt, men tro inte att du kommer undan med det här!” Ska man vara ordagrann var det så han uttryckte sig. Innebörden var dock densamma. ”Hit men inte längre.”

Låt mig klargöra en sak: vi lever inte i ett jämställt samhälle. Det är definitivt en fördel att ha en snopp, männen har fortfarande den största makten och de högsta inkomsterna och det finns ett glastak. Männen bevakar sina positioner och de anställer helst män på de högsta chefsposterna. Tror ni något annat har ni fel.

Jag brukar finna mig i de flesta situationer. Jag är inte den som tappar fattningen, jag börjar inte gråta när jag blir stressad eller arg och jag brusar sällan upp. Jag är en cool katt som vet mitt värde.

Jag stirrar fåraktigt på honom. ”Öh? Okej.”

”Öh? Okej.” Det är allt som kommer ur mig. Jag har blivit förminskad, satt i en omöjlig position. Vad kan man svara på ett sådant idiotuttalande? ”Nej då, jag är inte snygg det är bara en chimär.” ”Nej, jag har inte fått några fördelar av mitt utseende, bara nackdelar eftersom världen tyvärr styrs av dumma gubbar.” ”Jag jobbar som ett svin, jag lovar.” ”Tittar du noga så ser du att jag både har mustasch och minsann en rejäl bula i byxan.”

Eller ska man bara rakt av bli heligt förbannad, ge honom en mördande blick och avsluta mötet? ”Du får 30 minuter på dig att låta det du just sagt sjunka in och sedan förväntar jag mig en ursäkt. So long!”

Känner ni igen er, håller ni med? Tror ni att samma situation kunnat uppstå om jag varit en good-looking man? Mejla mig gärna!

Fakta

Varmt: Alternativ till MS Office-paketet! Det finns utmärkta öppen källkods-alternativ som dessutom är gratis. Jag har använt andra produkter de senaste åren, och inte vid ett enda tillfälle upplevt problem eller saknat någon funktion. Vi utvärderar nu ett byte för hela koncernen och räknar med att spara enorma summor.

Kallt:
Cykelbanor. Meddelande till er bilburna galningar som tutar och försöker preja cyklister av vägen: Cykelbanan fungerar fint om man trampar i sakta mak, men det är livsfarligt för både cyklister och gångtrafikanter när man kommer i 30 km i timmen. Cyklister har lika rätt till vägbanan som bilister.