Säkerhetsleverantören Symantec uppges vara på gång att köpa infrastrukturleverantören Verisigns säkerhetsdivision för motsvarande nästan 10 miljarder kronor. Affären avslöjas av tidningen Wall Street Journal som citerar anonyma, men enlig uppgift välinformerade, källor.

Övertagandet skulle ge Symantec kontroll över en affärsenhet som omsätter 410 miljoner dollar och som bland annat tillhandahåller kryptering och andra säkerhetstjänster.

Enligt nyhetsbyrån Reuters har Verisign under en tid letat efter en köpare. Ryktena om en affär ökade i omfattning sedan Verisigns ekonomichef Brian Robins under tisdagen drog sig ur en investerarkonferens arrangerad av JP Morgan. Varken Symantec eller Verisign har kommenterat uppgifterna.

Ifall affären äger rum så blir det den andra stora försäljningen som Verisign genomfört de senaste månaderna. I oktober sålde företaget sin konsultenhet Global Security Consulting till AT&T för en okänd köpesumma.

Den affären gav AT&T kontroll över en affärsenhet som är inriktad på säkerhet och identitetskontroll på Fortune 500-företag.

Vid den tidpunkten uppgav Verisigns vd Mark McLaughlin att försäljningen ligger i linje med företagets mål att sälja av vissa affärsenheter.

När uppgifterna om affären blev kända i tisdags steg Versigns aktiekurs med fem procent till 28 dollar. Symantecs aktie sjönk med två procent till 16 dollar.