Bland de företag som finns på plats under den stora Google I/O-mässan som just nu pågår märks Sony Ericsson, Samsung, HTC och LG som alla förväntas visa upp telefoner med Android 2.2 Froyo senare under året. De nya telefoner som nu visas upp, exempelvis LGs Ally VS740, bygger på Android 2.1 som troligen kommer att kunna uppgraderas till version 2.2.

Nästa version av Android får stöd för Flash 10.1 och en ny kompilator som ska kunna ge fem gånger bättre prestanda.Mer information om Android 2.2 kommer senare under konferensen.

Bland övriga nyheter på Google I/O är att samarbetsplattformen Wave nu blir brett tillgäng. Tjänsten har nu uppdaterats och ska vara både snabbare och stabilare än den version som först visades upp. Det gäller även programmeringsgränssnittet som dock ännu inte finns i en skarp version.

Google har under senare tid satsat mycket på video, bland annat genom köpet av svenska Marratech för något år sedan samt On2 i januari. Nu står det klart att Google kommer att göra videotekniken VP8 fritt tillgänglig som öppen källkod. Redan har Google fått med sig ett 40-tal företag som ska delta i ett projekt kallat WebM för utveckling av nya videotjänster för webben.