Många av Com Hems kunder blev upprörda när deras personnummer och lösenord skrevs ut i ett reklammejl som skickades ut i dag.

En kund berättar för CS att han ringde till Com Hems support som då ska ha sagt att det var det ”normala sättet att göra utskick då det uppskattades av människor som inte kan komma ihåg sina inloggningsuppgifter.”

– Nej, vi har gjort ett misstag, säger Maria Stråhle, pressansvarig på Com Hem.

– Mejlet var riktat till våra bredbandskunder och handlade om att vi erbjuder en ny lagringstjänst. Kunderna kan aktivera tjänsten via Mina Sidor och av misstag skickade vi därför med personnummer och inloggningsuppgifter dit.

Hon poängterar att tanken var att förenkla för kunden.

– Men det ska inte bara vara enkelt utan säkert också. Nu ser vi över våra rutiner och ska också skicka ut ett brev för att visa att vi tar det här på allvar.

När Com Hem insåg sitt misstag under eftermiddagen blev åtgärden att radera lösenorden för alla de kunder som fått utskicket och meddela det i ett nytt mejl.

Det innebär att kunderna nu måste klicka på ”Jag har glömt lösenordet” för att få ett nytt utskickat. Även de kunder som skapat egna lösenord blev alltså av med dem.

Var det era kunder som uppmärksammade er på vad som hade hänt?
– Det vet jag inte riktigt. Men för egen del fick jag reda på det via några kunder som hörde av sig. Och vi är väldigt tacksamma att de gjorde det så att vi kan se till att det inte händer igen, säger Maria Stråhle.