Femton gånger varje dag avvisar jag deras inviter. Det händer aldrig att jag nappar. Att försöka skapa en relation till mig eller mitt företag genom att ”torr-ringa” är således utsiktslöst.

Fortfarande upphör jag inte att förvånas över vilka enkla do not som de allra flesta missar på. Säljare utan minsta kunskap om vare sig mitt eller deras företags affärsidé, säljare med överlägsen attityd och livrädda säljare som räknar med att få ett nej.

Hur gör man då för att nå fram till Pia Plopp och andra som sitter på företagens plånböcker?

Jo, träffa mig på mässor, presentera er och byt visitkort. Ange referenser, ”min kund Lotta som är it-chef på xyz rekommenderade mig att kontakta dig.” Bjud in till seminarium, visa att ni kan tillföra mervärde.

Var påläst om mitt företag och ert erbjudande. Ha en trevlig, proffsig attityd. Anlita aldrig telemarketing-företag utan låt era CX:er eller bästa säljare ta den första inledande kontakten. Ringer ett företags vd så lyssnar jag. Hög svansföring är ok, men se till att ha täckning för det.

Förutom att en dålig säljare inte lyckas boka några besök så kan han svärta ner ert företags namn för en lång tid framöver, eller vad sägs om dessa nyligen självupplevda grodor.

Slemmiga Sune: Tjenna, hur e leget?

Ploppen: Ehh...Bra...Själv då..? (funderar om det är en bekant)

Slemmiga Sune: Joru, den hänger å dinglar.

Pratsjuka Petra: Okej, jag förstår. Du vill inte köpa våra konsulttjänster. Ja, det är ju i alla fall härligt att det snart är helg. Är nybliven singel och kan göra vad jag vill, herregud så skönt att bli av med den idioten! Själv då? Eru gift eller?

Eller min favorit för ögonblicket:

En påstridig säljare ringer min kompis Molly som avvisar inviten vänligt men bestämt.

Molly: Nej, tack. Vi är inte intresserade, det får du lov att acceptera.

Galna Göran: Okej, skyll dig själv då ditt jävla mongo. KLICK.

Jag är så trött på att bli avbruten av okunniga och oförskämda säljare att det kliar i hela mig. 15 säljare per dag ger drygt 3 000 per år. Fruktansvärt.

Vad tycker du? Håller du med, eller är det jag som borde vara mer förlåtande och ge dem en chans? Mejla mig gärna!

Fakta

Varmt! Good enough å ena sidan. Våga avgränsa ett projekt, definiera vad som är tillräckligt bra. Sluta där och leverera! Resten kommer i fas två.

Kallt.
Good enough å andra sidan. När man slutar försöka bli bättre slutar man att vara bra. Det gäller i relationer, det gäller i arbetslivet och när du tränar.