I går släpptes biljetterna. Hur var intresset?
– Intresset var enormt. Vi väntade oss inte att sälja slut på 250 biljetter på 51 minuter, men så blev det. Vi kunde följa på Twitter hur fler och fler bänkade sig framför datorn med Visakortet i hand och väntade på att klockan skulle bli 19.00 då vi släppte posten om hur man bokade. Förra året var vi 290 personer och de platserna tog tre månader att sälja.

Hur många blir ni i år?
– Vi blir mellan 300 och 400 och släpper ytterligare biljetter framöver. Men först måste vi skaffa ett stort tält, så att vi får in alla deltagare om det skulle bli regn. Det är inte helt enkelt, eller billigt, att få dit det.

Varför är det så stort intresse för det här?
– Det blev väldigt lyckat förra året. Det är så kul när vi som lever våra liv mycket på nätet fick träffa varandra på riktigt, sätta oss på en brygga och snacka lite. Kontakten i verkliga livet är väldigt viktig också och det är ett sånt kul tillfälle att träffa alla på en gång.


Hoppas på uppehåll. Tomas Wennström.

Hur ser programmet ut?
– Det finns inget program, det är lite det som är charmen. Det är en unconference och deltagarna själva bestämmer vad de ska prata om. Det breda temat är den sociala webben. Det kan handla om hur vi lever våra liv på nätet, hur man utvecklar för den sociala webben, programmering och hur man marknadsför sig i sociala medier. Det som snurrar i huvudena är det vi kommer att prata om.

– Egna upptåg är helt okej. Jag har till exempel sett att en av deltagarna håller på att dra ihop ett spontant band för alla som kan ta med sig instrument – de ska repa via skype.

Vad händer i övrigt?
– Vi äter middag tillsammans, dricker en kall öl och tittar på solnedgången. Badar bastu och grillar vid lägerelden. Det är en hajk för webbnördar.

Var håller ni till?
– Tjärö, det är en liten rödstugeidyll i Blekinge skärgård. Det finns får, gärdsgårdar, ekar och ängar. Det är helt enkelt en väldigt romantisk miljö.