• Bortom Business Intelligence av Kjell Borking med flera. En bra introduktion till ämnet beslutsfattande, men även lämplig för den som kan en del och vill veta mer. De viktigaste modellerna tas upp och resoneras kring. Kan även laddas ned på en usb-pinne och tas med. Gör det här.
  • Advances in Decision Analysis: From Foundations to Applications av Ward Edwards, Ralph Miles och Detlof von Winterfeldt. En ganska tung bok, men dock väldigt heltäckande, när det gäller modeller inom beslutsanalys.
  • Ekonomistyrning för konkurrenskraft av Fredrik Nilsson, Nils-Göran Olve och Anders Parment handlar om en av de viktigaste aktiviteterna i företag i dag, att förstå hur värdeskapandet sker.
  • Thinking and Deciding av Jonathan Baron. En bra bok som handlar om alla de tre grundläggande aspekterna av beslutsfattande: normativt, deskriptivt och preskriptivt. En välskriven bok om man undviker de tyngsta kapitlen om sannolikhetslära och logik.
  • Social Beings: A Core Motives Approach to Social Psychology av Susan Fiske. En utmärkt bok för den som vill veta mer om hur människor fungerar och fattar beslut. Ett alternativ är eller Robert Cialdini: Influence: Science and Practice för den som vill ha en mer grundläggande introduktion i socialpsykologi.

Nästa nyhetsbrev kommer i mitten av augusti.

Ha en trevlig sommar!

CS ämnessajt om Business intelligence uppdateras dock under hela sommaren. Den hittar du som vanligt här.