Det är bloggen HR Sverige som låtit läsarna rösta på Sveriges bästa hr-blogg. Marie Förborgens blogg hr-bloggen, som finns hos Computer Sweden, fick flest röster.

Hur känns det här?
– Det är otroligt roligt. Det är så många som bloggar så det är roligt att folk faktiskt läser just min blogg och tycker att den är bra.

Vad bloggar du om?
– Det är hr-relaterade frågor och det som rör sig i mitt huvud. Det kan vara alltifrån att jag blir fullständigt nedringd av bemanningsbranschen till hur det är att kommunicera i organisationen och hur vi hittar talanger i it-branschen. Jag försöker relatera till min vardag och mina erfarenheter.

Vad gör du i ditt dagliga arbete?
– Frågan är ”vad gör jag inte?”. Det är strategiska hr-frågor, som hur vi utvecklar personalen, förhandlingar med facket och personalärenden. Det kan vara frågor som ”jag och min chef kommer inte överens” eller hur företag ska se ut 2014 och hur vi kommer dit. Jag är väldigt involverad i att bygga bolaget tillsammans med övriga ledningen.

Vad är det mest snack om just nu på hr-området?
– Utmaningen är hur man attraherar talanger. Hur ska vi locka till oss 90-talisterna när de kommer in på arbetsmarknaden? Vi pratar även om hur vi förhåller oss till sociala medier. Vad som är okej och inte och hur man hanterar den nya verklighet som vi lever i.

Har du något tips på andra bra hr-bloggar?
– Jag tycker att man borde ta och läsa de övriga som var nominerade till Sveriges bästa hr-blogg. Själv måste jag erkänna att jag har fullt sjå att försöka uppdatera min egen blogg, så jag är inte världsbäst på konkurrensbevakning.

Här hittar du Marie Förborgens blogg