Vad som däremot inte är så känt är att hon vunnit den blivande prinsessgemålen Daniel Westlings förtroende, och kommit att fungera som hans talskrivare.

Som traditionen i Gästrikland bjuder avser Daniel Westling att hålla ett tal till sin brud under bröllopsmiddagen i morgon.

Tack vare en säkerhetsläcka i en brandvägg som konstrukturerats av Nicodemus Tessin den yngre publicerar jag ett utkast som uppsnappats på vägen mellan Nina och Daniel:

”Kära Victoria. Det har sagts om mig att jag är en entreprenör och en föregångsman. Det är sant. Jag var en av de första bland alla gymbossarna på Norrmalm med mobil marknadsföring. Minns du mitt första sms?

’Boka PT hos Master Training. 10% rabatt hela Nov. Messa tvaettbraeda till 72116.’

Jag minns ditt svar: tvaettbraeda.

Jag har nog aldrig berättat hur jag fick ditt mobilnummer. Jag sa till min kompanjon att den där servitrisen på Victoria i Kungsan vi träffade i går, hon skulle behöva en personlig tränare. Ring 118118 sa han. Det gjorde jag. Fast jag trodde Kungsan låg i Gamla stan. Vilken lantis man var.

Du var den enda Victoria i Gamla stan Eniro hade. Sedan dess har det varit du och jag.

Vi har blivit starkare ihop. Vi har fått smartare telefoner tack vare Nina. Jag har en Sony Ericsson Xperia X10 och du har en Xperia X10 Mini. Passar bättre i dekolletaget på frackmiddagar, sa du.

I dag, dagen till ära, lanserar Sony Ericsson en ny modell – Iwed. Vi har fått de två första exemplaren i bröllopspresent. Generöst, va? Gifta par kan tala obegränsat och den har en gps-funktion som gör att den ena alltid kan se var den andra är någonstans. Otroligt praktiskt för oss som bor i slott.

I butik ska Iwed kosta en krona – om man accepterar bindningstiden ’till döden skiljer oss åt’.

Nu är det dags för mig att lägga på. Jag vet att det är många samtal som väntar.

Skål min prinsessa.”