Apples omsättning för årets andra kvartal slutar på 15,7 miljarder dollar, drygt 116,1 miljarder kronor. Nettoresultatet blev 3,25 miljarder dollar, drygt 24 miljarder kronor, vilket ger en vinstmarginal på 20,7 procent. Omsättningen ökade med hela 61 procent jämfört med samma kvartal förra året.

Försäljningen av Macar blev den största någonsin för ett kvartal. Sammanlagt såldes 3,47 miljoner Macar under kvartalet, vilket är en ökning med 33 procent jämfört med samma kvartal förra året. Antalet sålda Iphone blev 8,4 miljoner. Det är en ökning med 61 procent jämfört med det andra kvartalet förra året, men en minskning med fyra procent jämfört med det föregående kvartalet.

Den nya pekdatorn Ipad såldes i 3,25 miljoner exemplar, för sammanlagt 2,17 miljarder dollar, drygt 16 miljarder kronor. Det innebär att Ipad står för 13,8 procent av omsättningen. Analytikern Brian Marshall på Gleacher & Company beskriver Ipadförsäljningen med ordet ”fenomenalt”.

– Den starka försäljningen av så väl Macar och Iphone, som av Ipad visar att det inte finns någon grund i farhågan att Ipad skulle innebära sämre försäljning av de andra produkterna, säger Brian Marshall.

Man får anta att Apples rekordsiffror är en tröst efter antennproblemen nyligen med den senaste versionen av Iphone.

Källa: IDG News