Spelstaden Las Vegas i Nevadas öken får säkerhetsstuk under de närmaste dagarna. I morgon, onsdag, drar konferensen Black Hat i gång och på fredag avlöses den av systerkonferensen Defcon. Av de båda brukar Black Hat beskrivas som den mer företagsanpassade, medan Defcon har mer hackerstämpel.

Bland ämnen som kommer att tas upp på konferenserna i år märks säkerhetshål i bankomater, vilket Barnaby Jack kommer att prata om. Han arbetade tidigare på Juniper Networks men återfinns numera på Ioactive.

Han har undersökt bankomater under några år och ska hålla ett föredrag på Black Hat om de sårbarheter han upptäckt. Han skulle ha pratat om ämnet redan förra året, men hans dåvarande arbetsgivare Junpier ställde in föredraget i sista stund efter påtryckningar från tillverkare av bankomater. Under föredraget utlovas beskrivningar av hur fjärrattacker mot bankomater kan utföras.

Som en förklaring till sitt intresse för bankomater beskriver Barnaby Jack en filmscen: ”Jag har alltid gillat scenen i Terminator 2 när John Connor kopplar sin Atari till kortläsaren i en bankomat och får ut pengar”.

Dan Kaminsky är en annan säkerhetskändis som ska vara med på Black Hat. Han är känd för att ha upptäckt sårbarheter i dns, lösningen för att översätta domännamn till ip-adresser på internet. Dan Kaminsky kommer att vara med i flera programpunkter på Black Hat, han ska bland annat diskutera dnssec.

Bland andra intressanta ämnen nämns verktyg för att fånga in och dekryptera gsm-trafik. Även säkerhetshot mot industrisystem kommer att tas upp.

IDG News