Affärssystemsleverantören SAP erkänner i ett skriftligt uttalande att man via dotterbolaget Tomorrownow i USA har stulit affärshemligheter från Oracle. Oracle stämde SAP för över tre år sedan.

Så här skriver SAPs advokater, översatt till svenska: ”SAP medger att Tomorrownow inte bara har begått misstag, utan även att kärande har rätt till kompensation från SAP. Men kompensationen måste vara förankrad i verkligheten och i lagen.”

SAP vill också att rättegången, som hålls om tre månader, ska kortas från planerade sex veckor till två veckor.

2005 köpte SAP Tomorrownow, som nu är nedlagt. Tomorrownow erbjöd support för Oracles system i Peoplesoft- och JD Edwards-familjerna. Enligt Oracle laddade företaget ned patchar och annat material på ett olagligt sätt från en av Oracles webbplatser.

SAP går med på att ta ansvar för varumärkesintrång och olaglig nedladdning, om Oracle går med på att ta tillbaka andra krav. Enligt SAP är Oracles skadeståndskrav orimliga. Representanter för SAP har tidigare sagt att Oracle vill ha flera miljarder dollar i skadestånd, när det inte borde handla om mer än några tiotals miljoner dollar.

IDG News