Oron för hur Google använder karttjänsten Google Street View sprids nu över hela världen. Under gårdagen stormade sydkoreansk polis Googles kontor i huvudstaden Seoul, uppger Wall Street Journal.

I ett officiellt uttalande uppger den sydkoreanska polisen att Google står misstänkt för att missbruka information som samlats in till tjänsten Google Street View. Google har sedan slutet av förra året samlat in information i flera sydkoreanska städer och planerar att dra igång tjänsten inom kort.

– Vi påbörjade våra undersökningar sedan vi fått bekräftat att Google har samlat in och lagrat information från privatpersoner med hjälp av speciella bilar, uppger den sydkoreanska polisen i ett uttalande.

Google har de senaste månaderna granskats av flera europeiska länder efter att det uppdagats att företaget samlat in information från privatanvändares trådlösa nätverk. Bland annat ska ip-nummer och privat information såsom e-postmeddelanden och lösenord ha fångats upp av Googles bilar.

Google erkände i maj att företaget av misstag registrerat mer information än avsett. Enligt Google berodde problemet på ett programmeringsfel. Trots detta har Google lämnat in en patentansökan på den teknik som användes vid avlyssningen.

Likt många europeiska länder är det i Sydkorea förbjudet att samla in och lagra information som tillhör privatanvändare utan deras tillstånd.

– Vi kan bekräfta att polisen har besökt vårt kontor i Sydkorea i samband med en polisutredning av de uppgifter som samlats in. Vi kommer att samarbeta med polisen och svara på alla deras frågor, säger Googles talesman, Lois Kim till Wall Street Journal.

Enligt Wall Street Journal så betyder gårdagens razzia inte nödvändigtvis att Google kommer att åtalas. Razzior likt denna är vanliga i Sydkorea i samband med polisutredning och brukar sällan leda till åtal.