Familjeliv är med över 400 000 unika besökare i veckan ett av Sveriges största forum på nätet. Men besökare på sidans forum stoppas nu av ett säkerhetsmeddelande. Det är sökmotorleverantören Google som anser att sidan innebär en risk.

– Ja, vi har blivit blockerade. Vi vet själva inte riktigt vad det beror på. Vi håller på och felsöker med våra specialister nu. I natt och i morse varnade antivirusprogram medlemmar på sidan. Och vissa medlemmar meddelar att de har fått problem, säger bolagets vd Ylva Hvarfner.

Det är Googles funktion Safe Browsing som rapporterat att forumet på Familjeliv.se försökt installera skadlig kod när det scannats den 16:e augusti. Men den svenska sidan hittar själva inte längre några fel.

– Nu när våra tekniker felsöker får vi upp att det inte längre finns några problem. Antivirusprogrammen hittar alltså inga problem, men Google varnar fortfarande, säger Ylva Hvarfner.

Om Google fortsätter flagga forumen som en risk kan det leda till en stor nedgång i antalet besökare. Det kan på sikt skada annonsintäkterna från webbplatsen som ägs av mediekoncernen Stampen.

Enligt poster på forumet rör det sig om en trojan som spridits genom familjeliv.se. Men trots ihärdigt sökande har inte teknikerna funnit någon sådan.

– Ett spår som vi undersöker är att Facebook har haft problem i natt. De har varnat för en trojan. Om man trycker på en knapp i Facebook så har det kunnat spridas en trojan. Vi har ju länkar till dem så det kan vara därigenom, säger Ylva Hvarfner.

Uppdatering: Familjeliv.se tror de har identifierat orsaken till varför Google blockat dem. Sannolikt var det annonshanteringssystemet OpenX som skapade problem. De förhandlar nu med Google om upplåsning av sidan.

Uppdatering 2: På onsdagen var problemet åtgärdat och blockeringen hade hävts.