Den första videopresentationen av Office 2011 kom för ett par veckor sedan och handlar om den förändring som det innebär att även Macversionen av kontorsprogrammet ska använda Outlook för e-post.

Nu kommer ett nytt inslag i vilket Microsoft visar hur bra Office för Mac är integrerat med Windowsversionen. Dessutom får man inblick i nyheterna i Excel och den inbyggda funktionen för bildredigering.

Helt tydligt har Microsofts största fokus hamnat på kompatibilitet mellan Mac OS och Windows där alla dokument ska fungera precis likadant oavsett vilken plattform man använder.

– Om någon hittar några skillnader kommer vi att rätta till dem i en uppdatering, säger Microsofts evangelist Kurt Schmucker i sin videoblogg.

Förutom att Office 2011 får både Outlook och Visual Basic tillkommer även en ny funktion som ska göra det lättare att snabbredigera bilder oavsett vilket program man jobbar med. Det sker genom en ny redigerare som klarar att ändra bildkontrast, beskära bilder och lägga på enklare specialeffekter.

Både den engelska och svenska versionen av Office 2011 ska vara klar i oktober och finns i versioner för både hem och studenter, samt för företag. I USA kommer Home and Business edition (den som har Outlook) att kosta 200 dollar (1 500 kronor) medan det svenska priset hamnar på 2 500 kronor inklusive moms.