Intrånget upptäcktes på söndagen. Den hackade sidan är helt textbaserad och innehåller utdrag ur SSUs mejlkorrespondens. Breven som lagts ut ser ut att ha skickats både mellan medlemmar och till personer utanför organisationen. Ett av breven har sydafrikanska ANC som mottagare.

Ett mejl talade om förberedelser för valet och innehöll länkar till dokument med strategier för landstingspolitiken. "Detta dokument är hemligt och får inte komma ut!!!!!! Locket på om media försöker luska" står att läsa i brevet. Ett annat dokument är, av filnamnet att döma, ett underlag inför socialdemokraters debatter med Sverigedemokraterna.

Dessutom har lösenord till flera av SSUs e-postkonton lagts ut, samt lösenord till flera SSU-medlemmars egna bloggar på Blogspot, som ägs av Google. Flera av de som fått sina lösenord läckta har höga positioner i ungdomsförbundet.

– Det vi vet är att vi antagligen blvit kapade. Vi kommer att polisanmäla det, säger Ingela Nilsson, pressekreterare på SSU.

Själv har hon precis nåtts av informationen när CS når henne på söndagen.

Är breven på sidan äkta?
Det vet jag inte.

Den hackade sidan har ingen tydlig avsändare. Vid 18:30-tiden på söndagskvällen var den hackade sidan borttagen och ersatt av ett meddelande om att SSU håller på att lansera en ny webbplats. Strax därefter byttes även den ut mot texten "ssu.se är stängd för underhåll".

Samtidigt har en överbelastningsattack riktats mot Sverigedemokraternas webbplats, vilket gjort den omöjlig att nå, rapporterar TT. Enligt partiet har ett distribuerat nät av infekterade datorer, ett så kallat botnät, använts vid attacken.