Tillslagen skedde på tisdagsmorgonen i Malmö, Eslöv, Umeå, på två platser i Eskilstuna och mot två internetleverantörer i Stockholmsområdet, varav den ena alltså driftföretaget PRQ som bland annat ska ha drivit servrar åt Wikileaks. Datorer och servrar har tagits i beslag och fyra personer har hörts, misstänkta för brott mot upphovsrättslagen.

I Umeå skedde tillslaget mot Umeå universitet. Där, och hos de två internetleverantörerna, var syftet att få information om specifika ip-adresser. Ingen är misstänkt för brott på universitetet eller hos internetleverantörerna.

Övriga tillslag skedde i privata bostäder. Insatsen, som koordinerats i 14 länder, har i Sverige riktat dig mot misstänkta så kallade Top Sites, servrar dit piratkopierade filmer först släpps. Utredningen har pågått i två år och letts av belgiska myndigheter.

Förutom Top Sites har utredningen enligt Åklagarmyndigheter riktats mot större nätverk inom den så kallade Scenen, ett begrepp som brukar användas för den grupp människor och nätverk som släpper och sprider piratkopierat material. Utredningen har inbegripit både de som förser nätverket med filmer innan de släppts på marknaden, de servrar dit filmerna laddas upp och servrarnas administratörer.