Investeringen kommer från Prime Technology Ventures, som även investerat i nättjänster som Layar och Ebuddy. Det är det andra riskkapitalbolaget som går in i Cint – 2007 investerade Creandum 28 miljoner kronor i bolaget.

Sedan dess har Cint expanderat utomlands och har nu kontor i elva länder. Affärsidén är att erbjuda marknadsundersökningar baserade på panelgrupptjänsten Cint Panel Exchange, som enligt bolaget har fyra miljoner panelmedlemmar i 40 länder.

Cint startade som ett nätforum för konsumenter 1998 och tanken var att samla omdömen om produkter och tjänster och sälja dem till berörda företag. Men affärerna uteblev tills Cint började sälja möjligheten att ställa frågor till medlemmarna.

2003 lanserades Cint Panel Exchange och 2008 expanderade bolaget utomlands. Med det nya riskkapitalet ska tillväxten öka ytterligare.

– Investeringen från Prime är en styrketecken för oss som företag, för vår position på marknaden och för vår långsiktiga vision att föra ut marknadsundersökningar till alla, säger Bo Mattsson, grundare och vd, i en kommentar.