Förhandsversionen av den nya designen för Bing ska komma inom en månad, skriver Techcrunch. Med förhandsversionen av Microsofts webbläsare Internet Explorer 9 ska det gå att utnyttja html 5-funktioner för bland annat video och grafik.

I en demonstration nyligen visade Microsofts Jeff Henshaw, som är ansvarig för Bing, hur det ser ut. Det största dragplåstret är en videobakgrund på Bings startsida. Det går även att visa grafik som det enkelt går att zooma i, genom att utnyttja delstandarden Canvas i html 5, se faktaruta.

När en sökning väl är gjord blandas olika typer av innehåll, som detaljerat sökresultat i olika kategorier, och visas på olika flikar. Enligt Microsoft ska navigeringen mellan olika typer av innehåll vara smidigare efter att Ajaxlösningar bytts mot html 5-lösningar.

Tanken är att den nya versionen av Bing även ska fungera i andra moderna webbläsare än Internet Explorer. Det återstår att se om kompatibilitetsproblem mellan webbläsare vad gäller html 5 gör att Bing fungerar olika i olika webbläsare.

Fakta

Canvas är en del av kommande nya version 5 av webbspråket html. Med Javascriptkod går det att styra hur bilder och 2d-grafik visas.