Efter köpet av Springsource nyligen satsar VMware hårt på ramverkverket Spring. Det beskrivs som den bästa modellen för att utveckla företagsapplikationer med Java.

Google är med på noterna och har valt Spring som den prioriterade modellen för Javautveckling på företagets moln App Engine. Nyligen presenterade VMware och Google tillsammans flera nya kopplingar mellan å ena sidan Spring och andra sidan App Engine och Googles klientramverk Web Toolkit.

Presentationen gjordes på VMwares konferens Spring One och fick Springsourcechefen Rod Johnson att skryta om att Google, som dragit sig ur Oracles konferens Java One, minsann var med på Spring One.

Samarbetet innebär också att det nu går att ta Javaprogram i drift på App Engine direkt från VMwares utvecklingsverktyg Tool Suite.

Men alla är inte med på noterna. Förutom den uppenbara antagonisten Oracle opponerar sig Red Hat. ”Det går så snabbt att utveckla med den senaste standardversionen av Java att ramverk som Spring inte behövs”, skriver Red Hats Ashesh Badani, ansvarig för mellanprogram, i ett blogginlägg.

IDG News