Bombhotet kom i form av ett meddelande skickat via tidningens webbplats. Klockan 14:35 skulle en bomb explodera, lydde hotet. Huset utrymdes och söktes igenom, men ingen bomb hittades.

Nu har meddelandet spårats till en ip-adress som tillhör polishuset i Luleå. En utredning drog i gång i helgen. Samtliga datorer som varit uppkopplade mot nätet har samlats in för att granskas i detalj.

Polisen ser tre möjliga förklaringar. Hotet kan ha skickats av någon inne i polishuset. Ip-adressen kan ha blivit fel någonstans i utredningen, något som tidningsutgivarens tekniker dock utesluter. Eller så har polisens nät hackats så att personen bakom hotat kunna utnyttja polisens uppkoppling för att skicka meddelandet, enligt ett pressmeddelande från polisen.

"Ledningen för polismyndigheten ser mycket allvarligt på det inträffade. Vår förhoppning är att utredningen ska bringa klarhet i varifrån hotet mot NSD har kommit samt att den skyldige kan gripas och lagföras", heter det vidare.

Fyra utredare från rikskriminalpolisen anländer under måndagen till Luleå för att delta i undersökningen. Ärendet har på grund av kopplingen till polishusets nät överlämnats till riksenheten för polismål, som utreder anklagelser mot polismän.