Google förnekar i ett brev samtliga Oracles anklagelser om att ha kopierat Javakod rakt av i mobiloperativsystemet Android. Dokumentet har lämnats in till en distriktsdomstol i norra Kalifornien. Det är ett svar på Oracles stämning i augusti om patentstöld.

I oktober specificerade Oracle sin stämning, med ett tillägg där Google anklagades för att ha kopierat Oracle kodrad för kodrad.

Googles svarar nu att företaget varken har gjort intrång eller kan ställas till svars för att ha brutit mot Oracles upphovsrätt.

Företaget förnekar också Oracles uttalande om att koden har kopierats.

Vidare anklagas Oracle för att ha redigerat eller tagit bort information avseende sin upphovsrätt till ett antal funktioner och filer i den kod som företaget hänvisar till. Oracle kräver i sin stämning både skadestånd och att Google genom domstolsbeslut förbjuds till fortsatta patentintrång avseende Android.

Rättegången startar den 31 oktober nästa år, enligt ett nyligen fattat beslut från domaren i målet, William Alsup. Dessförinnan ska fallet diskuteras vid en konferens den 18 november.