EQT har inga planer på att outsourca it-verksamhet, eller som Håkan Carlbom uttrycker det:

– Vi kommer inte att skicka allt till Indien.

Däremot hyr man in it-personal.

– Vi behöver it-kompetens, men är för små för att ha en egen stor it-avdelning.

För sin egen yrkesroll ser Håkan Carlbom att det blir allt viktigare att vara en stödfunktion för resten av företaget, att det blir svårare att differentiera sig med it. It ska bara fungera.

– Man skickar ju inte en tårta till SL för att bussen kommer i tid.

Vad är i fokus för dig just nu?
– Vi lägger mycket kraft på att byta ut våra tunga administrativa system, vi försöker välja standardiserade lösningar. Det handlar om systemen för att sköta vår kärnverksamhet, som fondhantering. Och så funderar vi mycket på hur vi kan dra nytta av pekplattor som Ipad.

Håkan Carlbom vill däremot vänta på nästa version av operativsystemet till Ipad, eftersom han upplever Ipad som osäker. EQT Partners använder i dag Blackberry som smarttelefon – och alla är "jättenöjda". Den enda nackdelen Håkan Carlbom upplever med Blackberry är att den inte passar så bra för att läsa mycket text eller bifogade Excel- och Powerpointfiler. Därför blir pekplattan Playbook från Blackberryleverantören RIM intressant.

Vilka andra projekt ägnar ni er åt?
– Vi har funderingar om portaler. Vi har ännu inte kommit så långt, men portaler blir viktiga för oss. Vi försöker också lista ut vilka mobilapplikationer som är rätt för oss att skapa.

Bland projekt som klarats av de senaste åren märks virtualisering och en stor webbapplikation som nu är i drift. Eftersom utvecklingsprojektet är klart är har man inte lika stort fokus på utveckling som för några år sedan.

Hur är det med molnet?
– Vi har inte gjort så mycket än, men vi kör en del tjänster, till exempel för portalfunktioner och för att filtrera surfning. Om vi satsar mer på molntjänster kommer vi att få lägga tid på integration av tjänsterna.