Enligt Brian Marshall på analysföretaget Gleacher & Company kommer Apple att uppdatera Ipad i samma takt som företaget uppdaterar Iphone. Det betyder enligt Brian Marshall att Apple kommer att släppa en ny modell av Ipad i april.

– Jag tror april är rätt tidsram för en Ipad 2. Jag förutspår även att Apple kommer släppa en Iphone med stöd för cdma i mars, båda dessa produkter kommer bidra till Apples säsongsbetonade produktlanseringar, säger Brian Marshall.

Hans kommenterar om en Iphone med stöd för cdma-tekniken baseras på tidigare rapporter från asiatiska komponenttillverkare samt rykten om att Iphone kommer att erbjudas av den amerikanska mobiloperatören, Verizon.

Analytiker och bloggare har spekulerat flitigt i en uppföljare till Ipad. Bland spekulationerna förutspås en tunnare och lättare modell med bättre bildskärm like den på Iphone 4.

Brian Marshall tror dock att Ipad 2 kommer att se likadan ut som den nuvarande modellen med ett undantag. Den nya modellen kommer att bestyckas med en kamera på framsidan.

– Den kommer att ha samma utformning men istället ha dubbla kameror. Det skulle göra det möjligt att använda Ipad för telefonsamtal med videokonferensprogrammet Facetime som Apple släppte i somras, säger Brian Marshall.

Rykten om en uppföljare till Ipad ökade under förra veckan då Apple sänkte priset på den billigaste modellen av Ipad med 20 procent i USA, från 499 dollar till 399 dollar.

Fram till oktober i år hade Apple sålt cirka 7,5 miljoner Ipads. Enligt Brian Marshall kommer Apple sälja ytterligare sex miljoner enheter innan årets slut vilket betyder totalt 13,5 miljoner enheter i år.

IDG News