Malmöföretaget Kompetensor är specialiserat på de IBM-baserade affärsystemen Bison och PRMS, som används på stordatorer. Kompetensor gick nyligen ihop med Helsingborgsbaserade Decido, vars huvudprodukt är Microsoft Dynamics Nav. Under namnet Decidokompetensor har de börjat satsa på mobila kopplingar som gör det möjligt för säljare och liknande grupper att hantera all information direkt i mobiler och surfplattor av typen Ipad.

Bland de användningsområden som nämns märks möjligheten att hantera offerter, kundorder och reklamationer på fältet.

– Man kan exempelvis samla in information vid reklamationsärenden i form av foton, dokument, kartor och röstmemon. Det enda kravet är att den mobila enheten har en webbläsare, säger Decidokompetensors affärskonsult Tommy Christiansen.

Han betonar att det nya system även går att köra på ”vanliga” bärbara datorer.

– Det krävs dock stöd för html5 och det är Safari och Google Chrome som fungerar bäst. På en dator med pekskärm blir det riktigt häftigt, säger Tommy Christiansen.

Redan har ett antal av Decidokompetensors kunder, exempelvis norska Norema, börjat testa produkterna.

Fakta

  • Under hösten har Kompetensor gått ihop med Decido. Det uttalade målet är att bli Sydsveriges ledande affärssystemsspecialist.
  • Decidokompetensors nya produkt Isak bygger på ramverket Sencha Touch som fungerar både på Androidtelefoner, Iphone och Ipad. Sencha Touch använder Javascript, css3 och html5.