Svenska Nordic River är på gång med flera varianter av ordbehandlaren Textflow. I somras började produkten att säljas via Googles programbutik och nu är siktet inställt på Apples pekplatta Ipad.

– Ipad och den efterföljande trenden av plattor har spelat oss rakt i händerna och driver i väldigt stor utsträckning företag mot molntjänster, säger Nordic Rivers vd Tomer Shalit.

Han betonar att Textflow från början utvecklats som en webbaserad produkt, vilket gör den särskilt lämpad för pekplattor och liknande apparater som har en nära koppling till webben. Sedan tidigare går det att koppla molnversionen av Textflow till menyerna i Google Docs där produkten används för spåra ändringar och granska dokument. Därtill finns även en version kallad Textflow Desktop för installation på datorer. Nytt i Nordic Rivers sortiment är produkten Textflow Redliner.

– Den är speciellt utformad för advokater och jurister och konkurrerar direkt med Workshare och Docscorp, de marknadsledande produkterna för dokumentjämförelser, säger Tomer Shalit.


Textfloxs gränssnitt.

Han anser att Textflow Redliner ligger steget före konkurrenterna med funktioner för att jämföra flera dokument samt bättre stöd för att spåra dokumentutvecklingen över längre tid.

– Det faktum att vi finns i molnet gör att företagen slipper installera en klient i varje dator och gör det lätt att integrera Textflow i befintliga lösningar, säger Tomer Shalit.

Han berättar att Nordic Rivers verksamhet utvecklats kraftigt under senare tid. Bland annat har Hampus Jakobsson, grundaren till The Astonishing Tribe, och Magnus Ingvarsson, grundare till Projectplace, gått in som ägare i bolaget. The Astonishing Tribe, Tat, har under senare tid uppmärksammats för att man designat gränssnittet för Googles Android. Från Projectplace kan Nordic River hämta in en del kunskap i hur man bedriver projekthantering på webben. Som ytterligare förstärkning har även det nybildade riskkapitalbolaget Partnerinvest Norr valt att satsa på Nordic River, vars huvudkontor ligger i Umeå.