Under tisdagens säljstart för Ipad hoppas många operatörer på att företagskunderna ska vara med från start.

Ipad– Det finns ett stort intresse bland våra företagskunder för Ipad, både som ett surfverktyg och för att ha den för mer företagsspecifika applikationer, säger Andreas Hamrin, presschef på Telenor.

Han säger att de företag som tittar på att rulla ut Ipad på bredare front gör det ofta med någon form av egenanpassade applikationer som man utvecklat under de senaste månaderna och nu kan testa på bred front.

Även Magnus Gerdin, sälj- och marknadschef på Inwarehouse, har noterat ett ökat intresse för pekplattor på företag.

– Vi skulle nog kunna sälja hur många som helst men säljvolymerna är helt styrda av hur många vi tilldelas. Jag skulle tro att Ipad kommer att sälja ut relativt omgående, säger Magnus Gerdin.

Sedan tidigare säljer Inwarehouse även sjutummaren Samsung Galaxy Tab samt Toshibas Folio (till höger) som har en skärm på tio tum. Men när det gäller dessa är tongångarna inte lika positiva.

– Galaxy Tab har inte blivit den försäljningssuccé man hoppats på. Jag tror att de flesta absolut ska ha Ipad och inväntar denna modell. Dessutom har Samsung prissatt sin platta något högt på den svenska marknaden enligt min mening.

Vare sig Telenor, Tele2 eller Tre vill spekulera i hur många abonnemang de kan sälja i samband med lanseringen av Ipad.

– Vi har mycket höga förhoppningar på produkten och ser ett stort intresse både bland privat- och företagskunder. Däremot vill vi inte spekulera i volymer. Vi säljer bara abonnemangen, det är Apple som säljer sin produkt och det är upp till dem att kommentera detta, säger Tres informationschef Erik Hörnfeldt.

Apples talesman Petter Ahrnstedt är inte villig att svara på några frågor.

– Ipad släpps i morgon, något annat har inte Apple att tillägga, säger han.