Felet uppstod i samband med en utbyggnad, som när den är klar ska göra att serverhallen Sankt Erik i Stockholm blir 60 procent större. Ny kylning och kraftförsörjning installeras, men på onsdagen gick någonting fel. Under en period stod hela hallen utan ström och inga servrar fungerade.

– Det påverkar en massa kunder och det är supertråkigt, säger Anna Mossberg, nytillträdd vd på Bahnhof sedan Jon Karlung tagit ett kliv tillbaka i företaget och lämnat vd-posten.

Hallen är en mindre anläggning än Bahnhofs uppmärksammade serverhall Pionen under Vitabergsparken. Exakt hur många kunder som påverkas är oklart, men inte heller företagets egen webbplats går att nå.

– Vi har gjort vårt bästa för att dirigera om trafiken så det ska påverka så få som möjligt.

Tekniker arbetar med att åtgärda få i gång strömförsörjningen så att servrarna ska börja fungera igen. Det återstår dock att se om någon utrustning tagit skada av elavbrottet.

– Förhoppningsvis är vi uppe igen rätt snart, säger Anna Mossberg.

Uppdatering: Senare på kvällen meddelade Bahnhof att problemen var lösta. Enligt företaget ska serverhallen ha börjat fungera igen vid 19-tiden.

– Det som skett är beklagligt och en fullständig incidentrapport kommer delges drabbade kunder så snart som möjligt, säger Anna Mossberg i ett uttalande.