Den amerikanska senatorn Joe Lieberman meddelade i går att Amazon har slängt ut Wikileaks från företagets molntjänst. Wikileaks har sedan i början av veckan använt Amazon för att lagra de läckta dokumenten som skapat stor uppståndelse de senaste dagarna.

Enligt Joe Lieberman kontaktade amerikanska myndigheter Amazon i tisdags och krävde en förklaring till varför företaget tillät Wikileaks att lagra de läckta dokumenten på företagets webbhotell.

– Amazon kontaktade min personal i morse och meddelade att företaget inte längre erbjuder webbutrymme åt Wikileaks. Jag hade hoppats att Amazon skulle tagit det här beslutet tidigare med tanke på vilka typer av dokument Wikileaks publicerat tidigare i år, säger Joe Lieberman i ett uttalande under onsdagen.

Enligt Joe Lieberman borde inget ansvarsfullt företag erbjuda sina tjänster till Wikileaks. Han kommer även att fråga Amazon om företagets relation med Wikileaks, och hur man ska förhindra att liknande incidenter inte upprepas i framtiden.

Att förhindra att visst material inte publiceras på Amazons molntjänst kan ställa till problem för företaget. Amazon har som säljargument att det är mycket enkelt att snabbt skapa ett konto som kan användas för att lagra information på företagets molntjänst.

Wikileaks webbplats hanteras för närvarande av den svenska internetleverantören Bahnhof.

Amazon har inte kommenterat uppgifterna.

IDG News