Affären blev klar i natt, skriver Sydsvenskan på nätet.

– Det har blivit många rekordkorta nätter den här veckan. De sista pappren skrevs under först nu på förmiddagen, säger TATs vd Charlotta Falvin till Sydsvenskan.

TAT sysslar med användargränssnitt för mobiltelefoner och grundades 2002. Malmöbolaget har i dag 175 anställda. Någon köpesumma har inte offentliggjorts, men enligt Sydsvenskan rör det sig om ett antal hundra miljoner kronor. TAT omsatte förra året 160 miljoner kronor och gjorde en vinst på 13,5 miljoner.

Affären innebär att TAT i fortsättningen enbart kommer att leverera sin teknik till RIM, eller Research In Motion som företaget egentligen heter. Nuvarande kontrakt med andra mobiltillverkare kommer dock att fullföljas tills de löper ut. TATs mjukvara sägs finnas i 500 miljoner mobiltelefoner i dag.

Det är den andra affären i Skåne på kort tid där ett skånskt teknikföretag säljs till en världsspelare. I september såldes bildigenkänningsföretaget Polar Rose till Apple.

RIMs Blackberrytelefoner har inte fått något större genomslag i Sverige, men företaget är urstarkt på den amerikanska företagsmarknaden och omsatte 15 miljarder dollar det senaste räkenskapsåret. RIM öppnade nyligen ett nordeuropeiskt kontor i Stockholm och säger sig satsa brett på den nordiska marknaden.

TATs Hampus Jakobsson säger till Sydsvenskan att företaget inte kommer att flytta till Kanada där RIM har sin hemvist. I stället väntar nyanställningar på Malmökontoret.