En anonym hackargrupp startade i måndags en attack mot den schweiziska banken Postfinances webbplats. Attacken som gick under namnet namnet Operation Payback resulterade i att bankens webbplats slogs ut helt.

Hackargruppen meddelade på sin webbsida, Anonops.net, att attacken utfördes som en hämnd för att Postfinance fryst Wikileaks bankkonto. Enligt Postfinance stoppades kontot på grund av att Julian Assange uppgett falska personuppgifter när han öppnade kontot hos banken.

Attacken mot Postfinance kom strax efter att Paypal utsatts för flera attacker under helgen. Attackerna mot Paypal utfördes efter att företaget valt att stänga Wikileaks konto som användes för donationer.

Sent på måndagen utsattes även den anonyma hackargruppen för en attack och webbplatsen slogs ut under flera timmar. Besökare på hackargruppens webbplats styrdes ironiskt nog om till Postfinances webbplats under måndagen.

– Människor börjar inse att de kan använda teknik för att slå tillbaka. De har förstått att de inte längre behöver stå och se på när någonting händer. Det här har pågått i flera år, men det är mer organiserat nu, säger Sean-Paul Correll på säkerhetsföretaget Pandalabs.

IDG News