Tidigt på morgonen såg bytet av utrustning ut att ha gått som det skulle för Binero, som i veckan installlerat nya brandväggar. Systemen beräknades ligga nere i omkring en timme, men tidigt i morse meddelade företaget att teknikerna låg omkring en timme efter i schemat. Strax därefter meddelades kunderna att bytet var genomfört och att allt fungerade som det skulle.

Men strax före halv åtta på onsdagsmorgonen gick någonting fel med internetuppkopplingen som tusentals kunder är beroende av för sina sajter. Ännu vid tiotiden på förmiddagen lyste det rött för samtliga ftp-, webb-, e-post- och databasserverar. Även dns-tjänsten tycks ligga helt nere.

– Av det vi kan se nu ligger sannolikt problemet i routrarna snarare än brandväggen, säger Erik Arnberg, marknadschef på Binero till Computer Sweden.

Samtliga servrar uppges dock vara oskadade och problemen med uppkopplingen uppges vara relaterade till Teliasonera.

Binero är ett av Sveriges största webbhotell och har flera år fått beröm i tidningen Internetworlds stora webbhotellstest. En mängd små och medelstora företag använder företagets drifttjänster. De senaste månaderna har dock kundernas tålamod prövats rejält.

I november låg systemen nere i flera timmar mitt på dagen. Den gången spårades felet till företagets lagringsmiljö. I september riktades enomfattande överbelastningsattack mot Binero, vilket fick delar att driftsystemen att sluta fungera under några timmar.

Uppdatering: Vid 11-tiden meddelade Binero att trafiken åter flyter normalt. Detta sedan besökare vars uppkopplingar går via Teliasonera slussats över till Phoneras bredbandsnät.

– Vi håller dock på att undersöka felet som ursprungligen har orsakats för att sedan återställa så all trafik går via normala vägar, säger Bineros vd Anders Aleborg i företagets driftsblogg.

Flera sidor som driftas av Binero, inklusive företagets egen sajt, gick dock inte att nå vid 11:30 på onsdagen. Strax därefter meddelade företaget att systemen gått ner ännu en gång, ett avbrott som beskrivs som "tillfälligt".