Det nya verktyget heter Mikroprojekt och framställs som en motpol till alla funktionstunga projektverktyg med tegelstensmanualer. Det innebär att man skalat bort alla onödiga funktioner och samlat allt viktigt i ett enda fönster där man kan komma åt arbetsuppgifter, projektdeltagare, tidslinjer, slutdatum och meddelanden.

Mikroprojekt

– Vi riktar oss till målgrupper vars behov oftast ligger i att snabbt komma till avslut i ett projekt snarare än att ägna tid åt att administrera ett projektverktyg som samlar stora grupper, säger Andreas Sundgren, vd och grundare av Umeåföretaget Guppyfied Development som utvecklat Mikroprojekt.

Andreas Sundgren säger att han alltid drivits till enkelhet och överskådlighet på ett närmast besatt sätt. Han har tidigare grundat företaget Toontrack Music som är verksamt inom digital trumproduktion.

– Både inom musik och projektplanering handlar det om enkelhet där man inte fördummar utan sätter fokus på vad som faktiskt ska göras, säger Andreas Sundgren.

Mikroprojekt är anpassat för arbetsgrupper på två till sex deltagare och kostar 20 kronor per månad för två och 60 kronor för sex användare. Då ingår även support. Fast bara via Twitter.
Det tyngsta abonnemanget är Mikroprojekt 360 som kostar 200 kronor per månad och där sex deltagare kan köra 60 projekt från ett och samma konto.