Efter att ha kört ett betaprogram med 11 500 deltagare sedan i september är Microsoft nu redo att släppa ut Dynamics CRM 2011 i verkligheten. Till att börja med går den bara att få som en molntjänst, men just att systemet kan köras i molnet är en av de stora nyheterna.

– Tidigare har det bara gått att köra Dynamics CRM som en molntjänst i Nordamerika, men nu lanserar vi den 40 andra länder också. Det gör att vi får ett ännu bredare erbjudande i molnet med tjänster som Azure, Exchange, Sharepoint och Dynamics CRM och det är en bredd som få om någon av våra konkurrenter kan visa upp, säger Brad Wilson, global chef för Dynamics CRM på Microsoft till CS.

Bland de andra nyheterna i den nya utgåvan finns det några som Brad Wilson vill peka speciellt på. Till att börja med anser han att prissättningen borde göra många intresserade av att pröva Dynamics.

– Det är gratis att testa i 30 dagar och den som efter det vill teckna ett kontrakt på tolv månader betalar bara 288 kronor per användare och månad, säger han.

Användarvänligheten och flexibiliteten är andra saker Brad Wilson vill framhålla.

– I och med att det går att använda Outlook som klient så är de flesta medarbetare redan vana vid användarmiljön, säger han.

Fakta

Dynamics är Microsofts kundstödssystem, crm, och den senaste versionen lanserades 17:e januari i år. Det handlade då bara om molnversionen, en version som kan köras lokalt släpps den sista februari.