Oracle har tidigare anklagat Google för att ha kopierat programkod från Java som sedan använts i Android. Oracle lämnade i oktober förra året in en stämningsansökan om patentbrott, något som Google tidigare denna månad förnekade.

En oberoende expert på patentbrott har nu studerat fallet och hävdar att han funnit 43 instanser i Android som innehåller kod från Oracles Java.

– Uppgifterna kan bli mycket värdefulla för Oracle och på samma gång ett stort problem för Google, säger Florian Mueller som driver kampanjen Nosoftwarepatents.

Florian Mueller har noga följt fallet mellan Google och Oracle samt granskat programkoden i Android. Han uppger att han hittat sex filer i Android 2.2 Froyo och Android 2.3 Gingerbread som är identiska med filer som finns i Java.

– Oavsett vad Google säger så är det olagligt att kopiera koden i Java för att användas i Android, säger Florian Mueller.

Skulle Oracle vinna rättegången mot Google kan det betyda att Google måste betala Oracle en licensavgift för varje Androidtelefon som sålts. Något som kan underminera Android som ett öppet alternativ för många mobiltelefontillverkare.

Google har ännu inte kommenterat uppgifterna.

IDG News