Under en paneldiskussion i går uppgav Google att Microsoft kopierar flera av Googles sökresultat och använder dessa på Microsofts egen söktjänst, Bing. Enligt Google har företaget bevisar påståendet genom att skapa falska sökresultat som senare har replikerats på Microsofts söktjänst.

Googles mjukvaruingenjör, Matt Cutts, tog upp saken under gårdagens paneldiskussion och ställde Microsoft mot väggen. Harry Shum som är vice ordförande för Microsoft svarade på anklagelserna.

– Det är inte så att vi kopierar någonting. Vad vi gör är att vi lär oss från våra användare vilka sökresultat och de delar sedan med sig av denna information till oss, säger Harry Shum.

Matt Cutts stod på sig och försökte pressa Microsoft ytterligare i frågan, men Harry Shum undvek att svara på anklagelserna. I ett officiellt utlåtande efter paneldiskussionen meddelade Google att företaget är övertygat om att Microsoft kopierar sökresultaten.

– Våra tester har visat att Microsoft kopierar Googles sökresultat. Vi har inget emot konkurrens, men vi kan inte acceptera att våra sökresultat återanvänds av en konkurrerande tjänst, säger Googles talesman, Amit Singhal, i ett uttalande.

Microsoft svarade på anklagelserna i ett pressmeddelande senare under dagen.

– Vi kopierar inte Googles sökresultat. Vi använder oss av flera olika tekniker för att presentera våra sökresultat. Målet för oss är att ge användarna ett så relevant sökresultat som möjligt på deras sökningar, säger Microsofts chef för Bing, Stefan Weitz.

Det är ännu osäkert om Google kommer att ta frågan vidare och om företaget anser att Microsoft har agerat olagligt.

IDG News