Google släpper löftet inför den kommande hackar- och säkerhetstävlingen Pwn2Own. Prissumman är det hittills högsta som någonsin har utlovats på den årliga tävlingen, som går av stapeln under den årliga säkerhetskonferensen Cansec West i Vancouver, den 9 mars.

I år ska ett antal säkerhetsexperter försöka hacka mängder av datorer som kör operativsystem som Windows och Mac OS X. Tävlingen går ut på att hitta sårbarheter i bland annat webbläsare som Microsofts Internet Explorer, Mozillas Firefox, Apples Safari och Googles Chrome.

Den som lyckas knäcka Internet Explorer, Firefox och Safari får 15 000 dollar, samt den maskin som webbläsaren körs i. Priserna som delas ut i år är 5 000 dollar högre än under förra årets tävling och tre gånger så höga som under 2009. Google är ny deltagare för i år och det är även första företaget lägger in egna prispengar i potten.

Även smarttelefoner ingår i tävlingen, där prissumman är 15 0000 dollar. Där ingår bland annat smarttelefoner med Apple mobila operativsystem Ios, Googles Android, Microsofts Windows 7 Phone och Blackberry OS från RIM.