Lagom till julhandeln började Telia sälja ZTEs mest avancerade telefon med Android som operativsystem. Blade har en skärm på 3,5 tum och kostar cirka 1 700 kronor vilket är bra mycket mindre än många av de mer kända modellerna i sin klass.

Nu har ZTE visat upp en uppföljare som kallas Skate och har en skärm på hela 4,3 tum. Det är en storlek som blivit ganska vanlig och där man får konkurrera med modeller som Samsung Galaxy S II och LGs Optimus 3D. Men för att hålla ner priset har ZTE valt bort den dubbelkärniga processor som sitter hos konkurrenterna och satsar i stället på en enklare processor på bara 800 MHz.

ZTE Slate har kamera på fem megapixel, navigator och stöd för Turbo3g-nät i hastigheter på 7,2 Mbit/s. I ZTEs utbud ingår dock även kretsar för 4g-näten och företaget meddelar att nästa version av företagets pekplattor ska få stöd för 4g.

Först ut var ZTE Light som kom i december och har en skärm på sju tum medan man nu siktar på att öka skärmstorleken till 10,1 tum samt givetvis använda Android 3.0 som är anpassat för pekplattor.