Under en presskonferens på Mobile World Congress i går talade Motorolas chef för mobila program, Christy Wyatt, till media. Enligt Christy Wyatt ser det inte ut som om Motorola någonsin kommer att släppa mobiltelefoner med Microsofts Windows Phone 7.

– Jag kan inte föreställa oss att vi någonsin använder Microsoft. Jag skulle aldrig säga aldrig, men det är inte något vi har planer på. Vi är den enda mobiltelefontillverkare som satsar hundra procent på Android, säger Christy Wyatt.

När Motorola valde att satsa på Android uppgav företaget att man kommer att överväga andra plattformar. Enligt Christy Wyatt så har Microsoft utlovat en mängd saker som inte har förverkligats, framförallt har flera funktioner i utlovats i Windows Phone som ännu inte har implementerats, enligt Christy Wyatt.

Motorola var dessutom oroat över att använda ett operativsystem som inte bygger på öppen källkod.

– Vi vill ha möjligheten att skapa en unik upplevelse, och vi känner att det är inte möjligt med en stängd plattform som Windows Phone, säger Christy Wyatt.

Motorola uppger att företaget gjort förändringar för hur Android uppdateras på sina olika mobiltelefonmodeller. De första modellerna som släpptes var utformade på ett sådant sätt att uppdateringar var väldigt krångligt att genomföra.

– Vi är rejält mycket bättre i och med Android 2.2 Froyo än vad vi var med tidigare versioner, och vi kommer att bli ännu bättre med Android 2.3 Gingerbread, säger Christy Wyatt.

IDG News