Motorola har fått mycket uppmärksamhet den senaste tiden eftersom företaget är först ut med en pekplatta som bygger på Android 3.0. Den har ännu inte börjat säljas i Sverige men under våren kommer flera olika modeller.

Näst på tur med pekplattor som bygger på Android 3.0 är LG. Erik Andersson, produktchef på LG, meddelar att företagets Optimus Pad dyker upp i Sverige kring månadsskiftet april–maj. Ungefär samtidigt släpper Asus ett par nya modeller med skärmar kring tio tum.


Samsung, LG och Motorola.

Samsung är det företag som haft den största framgången med pekplattor som bygger på Android. Företagets första modell kom i höstas och ska enligt Samsung ha sålts i två miljoner exemplar. Nästa version heter Galaxy Tab 10.1 och förväntas dyka upp i juni.

Även MSI, ZTE, Huawei, Lenovo, Dell, HTC och HP kommer med nya produkter under året.


MSI, HTC och Asus.

Den från första generationen pekplattor med Android hade skärmar kring sju tum men med Android 3.0 kommer stöd för större skärmar, bättre processorer och kraftfull grafik.

Samsungs Galaxy Tab 10.1 har en skärm på 10,1 tum i upplösningen 1 280 x 800 punkter, processor med dubbla kärnor och kamera på åtta megapixel.