Hur känns det?
– Det känns jättelyckat, jag är verkligen glad för det här. Det känns som ett kvitto på att det jag ägnat mig åt och jobbat för under de senaste åren har lönat sig. Det är jätteroligt att det är någon som uppskattar det.

Du har precis avslutat din utildning på KTH. Vad gör du idag?
– Jag har precis lämnat in mitt exjobb som jag gjorde på Capgemini. Och nu har jag börjat jobba som it-konsult som en del i Capgeminis aspirantprogram. Mitt första uppdrag är som Configuration Manager på Teliasonera.

Ungefär en tredjedel av de som jobbar i it-branschen är kvinnor. Hur tycker du man ska göra för att få fler tjejer att välja it?
– Jag tror att man måste börja tidigt, när tjejerna ska välja högskoleutbildning. Jag tror att det är många tjejer i dag som inte väljer it för att de inte vet vad det är. Eller så tänker de att man it innebär att man måste sitta programmera i en källare. Det finns en massor av fördomar om it. Men det jag tycker är så otroligt roligt med it är att man kan jobba i alla branscher. Om det budskapet går igenom, så tror i alla fall jag att betydligt fler tjejer kommer att välja it-utildningar.

Varför valde du själv it?
– Jag visste inte först att jag ville plugga it. Jag började plugga interaktionsdesign för att jag ville kombinera teknik med min estestiska sida. Men sedan var det lite programeringskurser på den utbildningen. Då upptäckte jag att det var det jag ville hålla på med. Så jag bytte till datateknik på KTH.

Vad fick du för pris när du blev årets it-tjej?
– Jag får åka på en teknikmässa med Microsoft någonstans i Europa.

Vad kommer du att göra för att för att få fler tjejer att välja it-utbildningar?
– Man får ju det här priset för att man ska ska vara en slags ambassadör för de här frågorna. Jag ska försöka få ut mitt budskap om att alla tjejer ska förstå att it är alternativ för dem. Eventuellt kommer jag att starta en blogg.