– Helt fantastiskt! Det kom 200 personer, både utvecklare och användare, och med väldigt olika bakgrund. Det var utvecklare av webbtjänster och webbdesigner men det var också de som använder webben för marknadsföring, på bloggar eller för att driva opinion. De kom också från olika branscher. Till exempel var två personer från Anna-Karin Hatts digitaliseringråd här, men också it-pedagoger från skolan värld och representanter från Svenska Kyrkan.

Vad var inriktningen på konferensen?

– Det var både praktiskt och mycket tid för diskussioner och mingel. Vi ville ha det väldigt öppet och så blev det också. Det var en så kallad "unconference" utan en färdig agenda och inbjudna talare. Alla hade lika stor rätt att tala och den som ville hålla i en session fick sätta upp sig på en lista och tala i ett av de nio konferenslokalerna. Målet var att göra en konferens som vi själva ville gå på. Annars ser de flesta konferenser ut på samma sätt. Man kommer dit i grupp, till en konferens man själv inte har valt, på betald arbetstid. Man fyller på med en massa ny information men vill egentligen ha mycket mer tid till att prata med de andra.

Blir det någon repris nästa år?

– Ja, det tror jag. Jag har själv saknat den här typen av konferens i Göteborg. Och det var många som frågade redan i helgen om det blir nästa år igen.