Under en presskonferens i lördags bad tre högt uppsatta chefer på Sony sina användare om ursäkt efter den sofistikerade hackarattacken som ägde rum för drygt en vecka sedan. Enligt japansk tradition bugade de tre cheferna djupt inför japansk press för att visa sin respekt.

sony chefer bugar

– Vi utökar våra ursäkter till alla användare av Sony Playstation Network och Qriocity som drabbats av hackarattacken. Vi har äventyrat användarnas personuppgifter och för det erbjuder vi vår djupaste ursäkt, säger högsta chef på Sonys speldivision, Kaz Hirai.

Sony stängde ned de båda tjänsterna Sony Playstation Network och Qriocity den 20 april efter att hackare tagit sig in på företagets nätverk. I ett meddelande förra veckan uppgav Sony att attacken började redan den 17 april.

Sony har anlitat två oberoende säkerhetsföretag som just nu håller på att undersöka dataintrånget i hopp om att spåra förövarna. Även amerikanska FBI är inkopplad då Sonys servrar är placerade i USA.

Totalt finns det 77 miljoner användarkonton i den databas som används på Sony Playstation Network. Cirka tio miljoner av dessa konton har även kortnummer associerade med användarna.

Sony vet fortfarande inte hur mycket av användaruppgifterna som har läckt ut. Företaget erbjuder att betala drabbade användare för eventuella kostnader om användarna väljer att ersätta sina kreditkort.

Under lördagens presskonferens meddelar Sony att Playstation Network bör vara tillbaka i drift någon gång under denna vecka. Qriocity och Playstation Store kommer dock inte att bli tillgängligt förrän i mitten av maj.

IDG News