I nästa månad kommer version 11 av Acronis Backup & Recovery, en produkt som främst riktar sig till mindre företag. Enligt företagets Sverigechef Magnus Blomgren skiljer sig produkten från mängden genom att allt som krävs för både backup och återställning finns i samma gränssnitt oavsett om man ska göra jobbet på en pc eller en virtualiserad server.

– Det enda som skiljer mellan företagsversionen och konsumentprodukten är funktioner för central övervakning, säger Magnus Blomgren.

Nytt i version 11 är utökat stöd för virtualisering samt bättre möjligheter att göra backup till Acronis molntjänst. Med den nya versionen kan man köpa utrymme på hela 4 TB. För det får man dock betala cirka 2 000 kronor per år men om man nöjer sig med 250 GB ligger priset på 300 kronor.

Ytterligare en nyhet som är förbättringar kring deduplicering. Han säger att den nya versionen blivit avsevärt mycket bättre på att snabbt analysera data, hitta dubblerad information och bara lagra den en gång på diskarna.

Priset för serverversionen av Acronis Backup & Recovery 11 ligger på strax under 10 000 kronor per server och år medan versionen för privatpersoner bara kostar 400 kronor.